Składniki:

  • 50 dkg mąki pszennej
  • 1 kostka margaryny
  • 2 jaja
  • pół szklanki kwaśnej śmietany
  • pół kostki drożdży
  • 2 łyżki cukru
  • marmolada wieloowocowa twarda

Wykonanie:

Drożdże pokruszyć i połączyć z cukrem, odstawiamy na chwile na bok. Do średniej miski wsypujemy mąkę, siekamy margarynę, wbijamy  jaja, dodajemy śmietanę i drożdże z cukrem. Wszystkie składniki wyrabiamy na jednolite ciasto. Z ciasta formujemy kulę i dzielimy na 4 części. Wałkujemy na cienkie  placki i kroimy w ósemki , na szerszą część kładziemy trochę marmolady i zwijamy . Pieczemy w temp. 150  st. na zloty kolor.

SMACZNEGO !

SPRAWDŹ RÓWNIEŻ:  Lasagne z mięsem i lasagne ze szpinakiem (3-4 szt.)