Składniki:
- kostka margaryny
- 1,5 szklanki cukru
- 3 łyżki stołowe kakao
- 4 łyżki wody
- 1 cukier waniliowy
- 1/2 proszku do pieczenia
- 2 szklanki mąki
- 3 jajka
- 1 szklanka mleka
Sposób przyrządzania:
Składniki: margarynę, cukier, kakao, wodę i cukier waniliowy zmieszać w rondelku, zagotować do rozpuszczenia się cukru. Następnie odlać 0,5 szklanki zawartości rondelka i odstawić. Później do w/w rondelka wlać 0,5 szklanki mleka. Po wystudzeniu dodać 2 szklanki mąki, 3 żółtka oraz ubitą pianę z 3 białek. Na końcu dodać 0,5 proszku do pieczenia. Całą zawartość naszego rondelka przelać do prodiża. Piec około 30 min. Odstawione na początku 0,5 szklanki polewy należy polać nasze ciasto. Smacznego!
Dodaj komentarz