Składniki:

  • kostka margaryny
  • 1,5 szklanki cukru
  • 3 łyżki stołowe kakao
  • 4 łyżki wody
  • 1 cukier waniliowy
  • 1/2  proszku do pieczenia
  • 2 szklanki mąki
  • 3 jajka
  • 1 szklanka mleka

Sposób przyrządzania:

Składniki: margarynę, cukier, kakao, wodę i cukier waniliowy zmieszać w rondelku, zagotować do rozpuszczenia się cukru. Następnie odlać  0,5 szklanki zawartości rondelka i odstawić. Później do w/w rondelka wlać 0,5 szklanki mleka. Po wystudzeniu dodać 2 szklanki mąki, 3 żółtka oraz ubitą pianę z 3 białek. Na końcu dodać 0,5 proszku do pieczenia. Całą zawartość naszego rondelka przelać do prodiża. Piec około 30 min. Odstawione na początku 0,5 szklanki polewy należy polać nasze ciasto. Smacznego!

SDC10310SDC10311

SDC10321SDC10322

SPRAWDŹ RÓWNIEŻ:  Grochówka (zupa grochowa) delikatna i lekka.