Składniki:
- 30 dkg mąki tortowej
- 6 jaj
- 1 szklanka cukru
- 1 margaryna KASIA
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 10 dkg kokosu
- 10 masła
- 10 dkg cukru
- 1 dżem z czarnej porzeczki
- proszek do pieczenia
- cukier waniliowy
Sposób przyrządzania:
Margarynę z całymi jajkami i cukrem i cukrem waniliowym zmiksować. Dodać proszek do pieczenia. Wymieszać, po czym wyłożyć na blachę wysmarowaną masłem. Surowe ciasta posmarować dżemem z czarnej porzeczki. W rondelku roztopić masło dodać kokos oraz cukier i lekko zrumienić. Po dokładnym wymieszaniu i po przestudzeniu rozsypać po surowym cieście posmarowanym dżemem Piec około 35 minut w temperaturze 200 stopni.
Smacznego!
Dodaj komentarz