Składniki:

  • 30 dkg mąki tortowej
  • 6 jaj
  • 1 szklanka cukru
  • 1 margaryna KASIA
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 10 dkg kokosu
  • 10 masła
  • 10 dkg cukru
  • 1 dżem z czarnej porzeczki
  • proszek do pieczenia
  • cukier waniliowy

Sposób przyrządzania:

Margarynę z całymi jajkami i cukrem i cukrem waniliowym zmiksować. Dodać proszek do pieczenia. Wymieszać, po czym wyłożyć na blachę wysmarowaną masłem.  Surowe ciasta posmarować dżemem z czarnej porzeczki. W rondelku roztopić masło dodać kokos  oraz cukier  i lekko zrumienić. Po dokładnym wymieszaniu i po przestudzeniu rozsypać po surowym cieście posmarowanym dżemem Piec  około 35 minut w temperaturze 200  stopni.

Smacznego!

SPRAWDŹ RÓWNIEŻ:  Wołowina w 5 smakach "jak u chińczyka" na szybko