Składniki:

  • 225 g miękkiego masła
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka olejku z wanilii
  • 1 łyżeczka olejku z migdałów
  • 2 i 2/3 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki soli
  • 3/4 szklanki obranych migdałów

Wykonanie:

Wszystkie składniki oprócz migdałów zmiksować i zagnieść. Ciasto zawinąć w folię i wsadzić do lodówki na 30 min. Po tym czasie formować małe wałeczki długości 15 cm, robiąc na nich małe nacięcia, na jednym końcu wałeczka umieszczać połówki migdałów.

Piec w temperaturze 100 stopni, około 10 min. do uzyskania złotego koloru

SPRAWDŹ RÓWNIEŻ:  Kapusta czerwona zasmażana z boczkiem